top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıAynur Karabulut

ÇOK SAĞLIKLIYIM, BUGÜNÜME ŞÜKREDİYORUM!..

Mehmet Eren Karabulut 14 yaşında ve 3. Kitabını yazdı. Okumayı, yazmayı, müzik dinlemeyi seviyor. Sağlıklı olduğu için bugüne şükrediyor. Küçük şeylerle mutlu olduğunu ifade ediyor.

Mehmet Eren’i bugüne kadar söyleştiğim isimlerden ayıran en önemli özelliği ise benim ilk göz ağrım, oğlum olması. Küçüklüğünden beri merhametinden, derinliğinden, ince düşüncesinden, duyarlılığından sevmişimdir Eren’i. Sorularıma verdiği cevaplar karşısında evet duygulandım. Bir kez daha şükrettim bana yazıldığı için. Bence yaptığım en keyifli, en samimi, en masum söyleşi. Buyrunuz efenim…

Mehmet Eren Karabulut kimdir?

7 Şubat 2007 yılında doğdum. Kitap okumak, yazı yazmak, resim çizmek, film ve dizi izlemek, müzik dinlemek, yürüyüş yapmak gibi hobilerim var. Yaptığım şey ne ise ondan keyif almayı seviyorum. Sevdiğim şeyleri yapınca da mutlu oluyorum.

Kendini nasıl tanımlıyorsun?

Arkadaşlarım benim için değerlidir, kimseyi onlar hakkında olumsuz konuşturmam. Ailemi seviyorum. Doğaya ve hayvanlara karşı merhametliyim. Yalan söylemeyi ve söyleyeni sevmiyorum. Dedikoduyu doğru bulmuyor ve sevmiyorum. Hayatımdan keyif almasını biliyorum. Küçük şeyler bile beni mutlu etmeye yetiyor. Çok sağlıklıyım, bugünüme şükrediyorum. Yolda bir tanıdıkla karşılaşsam hep selam verip güler yüzle karşılarım.

İlgi alanların nelerdir? Kitap okumak ve yazmak dışında nelerle ilgileniyorsun?

Kitap okumak ve yazmak, müzik dinlemek, resim çizmek, yürüyüş yapmak, hayal kurmak, el becerisi gerektiren işler yapmak (ahşap oymacılık vs.) mobil ve PC oyunları oynamak. Tarihi İstanbul sokaklarını gezmek gibi ilgi alanlarım var.

Sence yaşamak nedir?

Bence yaşamak; dinimize ve vatanımıza en uygun şekilde hizmet etmek ama bunları yaparken de kendi keyif aldığımız işlerden de vazgeçmemek. Mesela sinemaya gitmek, arkadaşlarımızla sohbet edip gezmek ve tiyatroya gitmek gibi.

Geleceğe dair planların var mı?

Evet var, ileride ünlü bir senarist olup dizi ve filim çekmek istiyorum. Şimdilik böyle bir hayalim var ama büyüdükçe değişir mi, değişmez mi? Bilmiyorum, gelecekte göreceğiz.

En büyük hayalin nedir?

Senarist olup tarih, fantastik, macera, bilimkurgu, komedi, aşk ve korku konulu filmler, diziler çekmek.

Meslek olarak hangi mesleği yapmak istiyorsun?

Senarist olmak ama bunun yanı sıra okuduğum meslek lisesinin bölümünü üniversitede de okuyup o alanda kendimi geliştirmek istiyorum.

Lisede hangi bölümü okuyorsun?

Yenilenebilir Enerji Kaynakları bölümünü sevdiğim için okuyorum.

Pandemi sürecinde ne hissetin?

Benim hayatımda hiç deneyimlemediğim bir süreçti. Ve kendimle daha fazla zaman geçirdikçe kendimi daha iyi tanıyıp, geliştirdim.

Bu süreci nasıl değerlendirdin?

Kardeşlerimle kısa filmler çektik, kitap yazdım ve film izledim. Bol bol kitap okuyup, müzik dinleme fırsatım oldu.

Kitap okumaya nasıl başladığını hatırlıyor musun?

Biz daha küçükken annem ve babam bir restorana veya başka bir yere gittiğimizde biz huysuzluk yapınca, annem bizim elimize telefon, tablet değil de kitap, kalem, kâğıt vs. verirdi bende ilerleyen zamanlarda kâğıt ve kaleme ilgi duyarak kitap okumaya başladım. Bunun etkisini olduğunu düşünüyorum. Annem, babamda okuyor. Onları okurken görmekte etkili olmuştur diye düşünüyorum.

Kitap okurken ne hissediyorsun?

Özellikle kitabı müzik eşliğinde okuyunca kendimi o dünyanın içinde buluyorum.

Yazmaya ne zaman başladın?

Kitap yazmaya 2018 yılında başladım. Yazdığım hikâyelerimin devamını getirmeyi de biz küçükken sofrada annem bir hikâye başlatırdı sonrada bir yerde bitirip Eren sen devam et derdi bende hikâyeyi devam ettirip bir yerde durdururdum sonra sıra kardeşime geçerdi ve öyle hikâye devam ederdi bu sayede de kitaplarımın sonunu getirmeyi, konuları bütünlemeyi yani kurgulamayı öğrendim

Yazarken kendini nasıl hissediyorsun?

Yazarken kendimi hep mutlu hissetmişimdir çünkü sonuçta orada kendi dünyanızı kuruyorsunuz ve istediğiniz gibi yönetebiliyorsunuz.

Okuduğun kadarıyla geçmiş tarihi değerlendirir misin?

Okuduğum ilk tarih kitabı Bamsı, Boğaç Han ve Tepegözdü. Ardından Osmanlının kuruluş dönemin okuduktan sonra Beyazıt, Kanuni gibi padişahların hayatını okumaya devam ettim. Biraz daha yakın döneme gelip Tahsin Paşanın hayatını ve Sultan Abdülhamit Hanın dönemini okudum. Ardından başka bir Osman Gazi kitabı alıp onu okumaya başladım şu anda ise biraz daha fantastik şeyler okumaya devam ediyorum. Tarihi okuduğum kadarıyla bendeki etkisi şöyle oldu; ecdadımızın ne büyük işler başardığını ve bizde inanırsak onlar gibi işler yapacağımıza inandım ve anladım.

Son olarak eklemek istediğin bir şey var mı?

Yaşıtlarıma benim gibi yazmalarını, okumalarını ve hayatlarından zevk almalarını öneriyorum. Bana fırsat verdiğiniz için teşekkürlerimi sunuyorum.

Vakit ayırdığın için asıl ben teşekkür ederim.


RÖPORTAJ / Aynur KARABULUT

Şubat 2021

111 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page